Tiedän, että lupasin itselleni olla hankkimatta uusia kirjoja, mutta olen voimaton paheeni edessä. Tunsin aivan pakottavaa tarvetta ostaa muutaman opuksen ja mielessäni perustelin itselleni uudet hankinnat erittäin tarpeelliseksi mielenterveyteni kannalta. Joopa joo. No ainakin karkkilakkoni on pitänyt (jos ei lasketa sitä yhtä karkkipussia välillä Savonlinna-Nasula).

1248762160_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muumit on niin ihanan muhkuja eikö totta? Tunnustan keräileväni myös mukeja. Pahasti on keräily kesken, mutta joka aamu haluan juoda kahvini Mörkö mukistani ja jos se sattuu olemaan tiskikoneessa niin olen entistä äreämpi tapaus.

1248762201_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja muutama sisustuskirja ei ole koskaan pahitteeksi. Eilen tuli töllystä toinen osa Scarlett- sarjasta ja olin ihan "fileissä" koska siinä esiintyy Timothy Dalton (ihku). Olen jo aloittanut Donald McCaingin kirjan Rhett, joka kertoo samaisen tarinan Rhetin näkökulmasta. Suorastaan herkullista. Toivon, että lukeminen ei taas ihan lopahda kokonaan töiden alkaessa ensi viikolla.

"Oli varmaan jo iltapäivä eräänä elokuun lopun päivänä, kun Muumipeikko ja hänen äitinsä saapuivat metsän sisimpiin sopukoihin. Siellä oli aivan hiljaista, ja puitten alla oli niin varjoisaa kuin hämärä olisi jo laskeutunut. Siellä täällä kasvoi valtavia kukkia, jotka loistivat omaa valoaan kuin lepattavat lamput, ja syvällä varjojen välissä liikkui pieniä kylmänVIHREITÄ valopisteitä".

Muumit ja suuri tuhotulva- Tove Jansson