Pakko palata vielä kerran aiheeseen Britney Spears. Näin aamutuimaan luin Hesaria ja Aleksi Kinnusen arvostelun Britneyn keikasta (ja persoonasta: vaikuttanut julkisuudessa tylsältä, jopa masentavalta). Arvostelu oli pääpiirteissään positiivinen mikä on sinänsä hieno homma ja sisälsi monia ajatuksia jotka itselläkin on käynyt mielessä. On totta, että lavoilla (joita oli siis yhteensä kolme) oli toisinaan niin paljon esiintyjiä, että Britney tuntui hukkuvan väenpaljouteen ja katsomista oli enemmän, kun mitä ehti rekisteröimään. Minusta oli erittäin huomionarvoista se miten suuri rooli nuorille tanssijoille oli annettu showssa. Tanssijat valikoituvat Britneyn kiertueelle koe-esiintymisten kautta ja kaikilla nuorilla ei suinkaan ole alan opintoja tai mittavaa kokemusta, vaan ovat ns. suoraan kadulta ja heitä yhdistää Britney Spearsiin sama kipinä tanssimista kohtaan. Britney antoi siis suuren tilaisuuden nuorille kyvyille tulla esiin.

Show peilaa monin tavoin sitä maailmaa, jossa Britney elää tai tarkemmin sanottuna hän ei tiedä mistään muusta tavasta elää. Siinä missä meillä taviksilla on tilaa ja aikaa löytää itsemme ihmisenä Britney Spearsilla on ollut hyvin vähän liikkumatilaa. Hän on vielä kovin nuori ja jo nyt kahden lapsen uraäiti. Hän on myös subertähti ja uskoisin, että huipulla ja pohjalla on aivan yhtä yksinäistä. Konsertissa monitorit sylkivät kuvia Britneyn uran eri vaiheilta uskomattomalla vauhdilla ja mieleeni nousi kysymys: kuinka hän voi tietää kuka hän todellisuudessa on? Hänet on esitetty meille julkisuudessa mitä moninaisemmissa rooleissa. Hän on itse sanonut, että ei halua ihmisten ajattelevan häntä uhrina ja minusta kyseinen kommentti kertoo Britneyn käynneen asiansa läpi. Olen todella iloinen siitä, että hän näyttää olevan nyt tasapainossa itsensä kanssa ja on saanut elämästään uuden otteen.

Suuren kiertueen läpivetäminen kysyy voimia ja altistaa artistin myös kriitikoiden armoille, jotka eivät koskaan pysy vain asiassa. Toki se on hinta minkä kuuluisuudesta joutuu maksamaan. Ihmiset tuntuvat uskovan kriitikoiden sanaan yllättävän paljon. Usein unohdetaan, että kriitikot kirjoittelevat vain omia mielipiteitään eivät heidän kynästään tulvi mitkään maailman ehdottomat totuudet. Turhan usein unohdetaan ammatin mukanaan tuoma vastuu ja kirjoitellaan mitä sattuu ja mihin tyyliin tahansa. Toki joukosta löytyy varmasti myös asiansa osaavia ihmisiä ja kiitos heistä!! Toivoisin, että ihmiset luottaisivat enemmän itseensä ja muodostaisivat omia mielipiteitään asioista ja muistaisivat kriitikoita paremmin olla ihminen ihmiselle.

1247901051_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koko areena odottaa yhtä IHMISTÄ.