Katsoin eilen elokuvan Sinulle on postia (1998) ja huomasin taas kerran haaveilevani pienen kirjakaupan omistamisesta ja uuden ystävän löytämisestä. Jokaisella katselukerralla ihastelen Kathleen Kellyn kotia ja toivon joskus saavani samanlaisen kodin itselleni ja perheelleni. Samalla mielessäni pyöri myös Meg Ryan ja hänen elokuvansa. Tulin siihen tulokseen, että juuri elokuva Sinulle on postia on jonkinlainen vedenjakaja hänen uraansa ajatellen. Kyseisen elokuvan jälkeen hän on tehnyt omituisia valintoja roolien suhteen joita myös katsojat ovat vieroksuneet kuten: Todistettavasti elossa (2001) ja Kuka pelkää pimeää (2003). Tietysti voi ymmärtää, että näyttelijätär haluaa olla monimuotoinen ja näyttää  yleisölleen pystyvänsä hallitsemaan erilaisia rooleja, mutta kenties valinnat eivät siitä huolimatta olleet Ryanille hyviä. Olisiko ollut kenties paikallaan keskittyä vahvaan draamaan toiminta/trillerien sijaan? On tietysti paljon hauskempaa juosta karkuun sarjamurhaajaa, kun purkaa sydäntään keittiönpöydän ääressä. On sääli, että juuri kukaan ei muista Meg Ryania elokuvassa Kun mies löytää naisen (1994). Mielestäni elokuva on yksi Ryanin parhaita hänen näytellessään alkoholisoitunutta perheenäitiä.  Ryanin viimeisin elokuva Naiset (2008) palauttaa Ryanin taas takaisin tuttuun rooliin josta suuri yleisökin hänet tunnistaa. Mietin näytteleekö Meg Ryan ollenkaan elokuvassa vai esittääkö hän vain itseään? 

Aika näyttää nähdäänkö Tom Hanks vielä joskus Meg Ryanin rinnalla valkokankaalla. Tom Hanks kuuluu selvästi Hollywood näyttelijöiden eliittiin ja osaltaan hänet on vienyt sinne juuri onnistuneet roolivalinnat. Tom Hanks jaksoi maltillisesti odottaa juuri hänelle sopivaa trilleriä:  Da Vinchi- koodia.  Robert Langdonin rooli oli kuin hänelle varta vasten kirjoitettu. 

Ja lopuksi koskettava kohtaus ajalta jolloin Meg Ryanin ura oli nousujohteinen:

"Minusta on ihanaa, että palelet kun ulkona on 22 astetta. Minusta on ihanaa, että sinulla kestää puolitoista tuntia tilata sämpylä. Minusta on ihanaa, että nenäsi menee kurttuun kun katsot minua kuin olisin sekaisin...Ja minusta on ihanaa, että ennen nukkumaanmenoa haluan vielä jutella sinun kanssasi. Eikä tämä johdu siitä, että olen yksinäinen tai, että on uudenvuodenaatto. Tulin tänne tänä iltana, koska kun tajuaa haluavansa viettää loppuelämänsä jonkun kanssa, haluaa loppuelämäänsä alkavan mahdollisimman pian".

Billy Crystal Meg Ryanille

Kun Harry tapasi Sallyn, 1989