Kaikilla on varmasti tiettyjä suosikkielokuvia ja niihin liittyviä vahvojakin muistoja. Dirty Dancing- Kuuma tanssi on minulle sellainen elokuva, että aina kun katson sen palaan ajassa taaksepäin siihen hetkeen kun näin Johnny Castlen ensimmäistä kertaa ja rakastuin. Patrick Swayze teki minuun suuren vaikutuksen pystymällä tulkitsemaan roolihenkilöä sellaisella kiihkolla ja olemalla samanaikaisesti sekä vahva, että haavoittuva.

Katsoin elokuvan viime lauantaina itku silmässä kimaltaen tietämättömänä siitä, että maanantaina Patrick menehtyisi. Katsoimme elokuvaa yhdessä ukkoseni kanssa ja sanoin hänelle, että "elokuvissa on taikaa...Patrick Swayze on ikuisesti Johnny...pysyy nuorena ja terveenä aina". Ja taas koin sen saman tunteen kun teininä elokuvaa ensikertaa katsoessani. En osaa asiaa selittää voin vai ihmetellä. Onko kyseessä elokuvan taika vai se, että Johnny Castle vain on kaikkea sitä mitä nainen voi toivoa.

Ihaninta on se, että tunne on niin puhdas ja viaton. Tarkoitan sitä sellaista vilpitöntä rakkautta ja ihastumista jota jokainen on joskus tuntenut todellista tai vähemmän todellista kohdetta kohtaan. Muistaako kukaan millaiselta tuntui välitunnilla tuijottaa jotakin poikaa pihan toisessa päässä ja oli päivän paras hetki jos katseet kohtasivat edes hetkeksi? Kumpikaan ei halunnut toiselta mitään ja pelkkä katseiden kohtaaminen riitti. Ei ollut sanoja oli vain katse. Toisaalta taas kaikki asiat eivät kaipaa selitystä. Ja kaikki tämä liittyy Johnnyyn.

1990-91 Patrick näytteli menestyselokuvissa Ghost- näkymätön rakkaus ja Myrskyn ratsastajat. En tiedä kuinka moni teistä on nähnyt elokuvan Mami hoitaa vuodelta 2005? Patrick Swayze tekee siinä loistavan roolisuorituksen lipevänä Lancena ja osoittaa koomikon kykynsä. Patrick Swayze oli huomattavan monipuolinen taiteilija: näyttelijä, tanssia ja laulaja.  

www.youtube.com/watch