Pitkästä aikaa tuli katsottua elokuvia oikein putkessa kun Rocky innostus pääsi iskemään. Ja taas kerran itku tuli silmään ja herkistyin. Olen nähnyt elokuvat lukemattomia kertoja ja aina minulle käy niin, että kyyneleet valuu pitkin poskia ja iho on kananlihalla. Reaktiota on vaikea selittää sillä eihän Rocky elokuvat ole mitään tyttöjen herkistely elokuvia.

Sylvester on roolissaan Rocky Balboana ilmiömäinen. Hän osaa tuoda roolista esiin monia puolia sen sijaan, että esittäisi hahmonsa pelkkänä lihaskimppuna (johon varmasti tyytyisi joku vähemmän taidokas näyttelijä). Rocky on herkkä hahmo jolla on suuri sydän ja jonka luontainen hitaus ei ole tyhmyyttä. Hän on löytänyt elämäänsä asian jossa on hyvä: nyrkkeily. Otteluissa menestyminen vie hänet pois Philadelphian karuimmilta kaduilta ja antaa hänelle samalla mahdollisuuden tarjota hyvä elämä lemmikkikaupan tytölle johon on rakastunut. Rocky ei koskaan kuitenkaan unohda mistä on lähtöisin ja välittää elämänsä ihmisistä aidosti. Koskettavinta elokuvissa on kuitenkin se miten siinä kuvataan Rockyn ja hänen vaimonsa Aidrianin suhdetta. Hakattuna ja ruhjottuna Rocky huutaa ottelun päätyttyä Aidrianin nimeä. Ja kuinka Aidrian tukee miestään tämän menetettyään "tiikerin katseen" ja herättää tässä halun taistella omia pelkojaan vastaan.

Sylvester Stallonea on mielestäni turhaan parjattu menneinä vuosina. Hänelle on myönnetty melkoinen määrä Razzie ehdokkuuksia ja on hän niitä myös lukuisia voittanutkin. Itse usein mietin miten monta huonoa näyttelijää Hollywoodiin mahtuu (huh, huh) ja Sylvester Stallone ei kyllä kuulu mielestäni siihen kategoriaan. Osa Hollywoodin näyttelijöistä ovat "hyviä" siksi, että ovat jonkin kuuluisan näyttelijän/ohjaajan jälkeläisiä, heillä on isot meloonit ja botoxia huulissa tai siksi, että näyttävät kaunille/komealle valkokankaalla. Edellä mainituilla seikoilla ei ole mitään tekemistä näyttelemisen kanssa.

Sylvester Stallone on aina onnistunut tuomaan esittämiinsä hahmoihin sydäntä raastavaa rikkinäisyyttä ja hänen vähäeleinen tyylinsä näytellä on kaunista katsottavaa. Uskon, että aika moni jakaa mielipiteeni siitä, että seisoisi matsissa epäilemättä Rockyn kulmauksessa. On sääli, että niin moni on unohtanut Sylvester Stallonen saavutukset mm. 1977 Oscar ehdokkuudet pääroolista ja elokuvakäsikirjoituksesta elokuvassa Rocky 1976 sekä samana vuonna ansaittu Writers Guild of America 1977 WGA ehdokkuus parhaasta draama elokuvan käsikirjoituksesta. Vuonna 2008 hänelle myönnettiin elämäntyöpalkinto Golden Icon Zurichin elokuva festivaaleila. Sylvester sai oman tähtensä Walk of famelle jo vuonaa 1983 jonne niin moni näyttelijä halajaa ja turhaan. Toki on myönnettävä, että Sylvester Stallonen uran varrelle mahtuu myös muutama epäonnistunut elokuva, mutta niin mahtuu myös monen muun huomattavasti enemmän arvostusta nauttivan näyttelijän uralle. Ihmisen ura tai elämä ei voi olla pelkästään nousujohteista sen tosi seikan ymmärtää jokainen.

Sylvester Stallonen elokuvat Top 5 by MM:

Rocky  1976

Cop Land 1997

Rocky Balboa 2006

Daylight- Paniikki tunnelissa 1996

Cliffhanger- Kuilun partaalla 1993

..."Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that"...

Rocky Balboa