images?q=tbn:ANd9GcS5wa7iEfmUHaIGqkiThFr

Aikamoiseksi puheenaiheeksi lehtien palstoilla on noussut tuleva Grace of Monaco elokuva (2014 Ohjaus: Olivier Dahan Pääosissa: Nicole Kidman, Tim Roth, Andre Pe'nvern). Aina, kun suurista persoonista ja oikeista historiallisista henkilöistä tehdään elokuvia vastaanotto on ristiriitainen. Toisaalta haluamme tietää enemmän noista kiehtovista ihmisitä ja toisaalta taas haluamme säilyttää salaperäisyyden verhon heidän ympärillään. Hyvä esimerkki tästä on myös Diana elokuva joka sai sekin ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta ja katsojilta. Kuninkaallisuus kiehtoo, koska se nostaa meidät kaikki hetkeksi arkipäiväisyyden yläpuolelle. Grace Kelly oli tämän lisäksi myös elokuvatähti. Hän oli yksi viimeisistä todellisista vanhan Hollywoodin upeista tuotoksista, joihin liitämme sen erityisen hehkun ja kauneuden.

Itsellä on kirjakaapissa Grace Kelly elämänkerta vuosien takaa ja olen myös katsonut hänen elokuviaan. Ehdoton suosikkini on Takaikkuna. Kieltämättä hän oli lahjakas näyttelijätär. Harvan naisen elämään mahtuu niin monia vaiheita, kun hänen elämäänsä. Toisinaan tuntuu siltä, että toiset meistä elävät monta tarinaa todeksi yhden elämän aikana ja me muut vain sen yhden. Grace kuten myös Diana olivat oman aikansa esikuvia ja varmasti innoittavat naisia ympäri maailmaa vielä tänäkin päivänä.

Toivon todella, että elokuva tekisi oikeutta tälle ainutlaatuiselle naiselle. Gracen perhe on sanoutunut irti koko projektista ja kieltänyt elokuvan sisältävän juuri mitään oikeaa informaatioita Gracesta tai Grimaldin perheestä. Traileri tuntui minustakin ehkä turhan ärhäkältä. Toisaalta kaikki on bisnestä ja sitä harvoin tehdään tyylillä. Elokuvan menen varmasti katsomaan, kun se teattereihin tulee. Pääosan esittäjä Nicole Kidman on ollut elokuvan tekijöiltä hyvä valinta päärooliin. Hieman epäilen jaksaako Tim Rothin karisma kantaa elokuvassa kovinkaan pitkälle. Visuaalisesti elokuva on varmasti upeaa nähtävää. Jos todella haluaa tavoittaa edes hitusen tuosta kauniista ja arvoituksellisesta naisesta niin ehdottomasti suosittelen lukemaan jonkin hänestä kirjoitetun elämänkerran tai ehkä jopa useamman. Sen jälkeen voi itse toimia kriittisenä katsojana ja löytää sen oikean ihmisen kaiken risteyskohdasta.

http://youtu.be/fvfjpeeDJjg