Kiitos mukavasta Hulabaloo viikosta MiruMarussa kaikille mukana olleille! Arvontaan voi vielä osallistua kello 24 asti. Maanantaina julkaistaan voittaja ja paketti lähtee matkaan! Seuraavassa siis listaus televisiossa pyörivistä sisustusohjelmista. Ohjelmat ovat peräisin peruskanavilta eli mukana listauksessa ei ole maksukanavien sisustusohjelmia.

1.Kevin MacCloud The Triangle housing development in Swindon

2. Lapsiperheen taloprojekti

2. Yhteinen taloprojekti

3. Kodikkaasti vuokralla

4. Sarahin talo

5. Pientä pintaremonttia

6. Emilyn sisustussalaisuudet

7. Pikakurssi kodinostoon

8. Tanskan kaunein koti

9.Upeat Skandikodit

10. Sisustusarkkitehti Marko Paananen

Ehdoton suosikki on ollut tuo Kevin MacCloudin luotsaama projekti Swintonissa. Sarja on ollut jo useammallakin uusinta kierroksella ja olen katsonut sen useasti. Toivottavasti joku teistäkin on törmännyt sarjaan. Kevin MacCloud on tuttu Gran Desing sarjasta, jossa hän esittelee arkkitehtuurisesti kiinnostavia rakennusprojekteja ympäri maailmaa.Olen tätäkin sarjaa seurannut, mutta se ei ole lämmittänyt mieltä niin paljon, kun juuri tämä asuinlähiö projekti Swintonissa. Sarjassa Kevin haluaa rakentaa uuden asuinlähiön Swintoniin ja tappelee näkemystensä vuoksi niin urakoitsijoiden, kun Swintonin vanhojen asukkaiden kanssa.

Kevin haluaa rakentaa viihtyisän asuinalueen, jossa on hyvä asua ja jonka talot ovat terveitä ja joka tukee asukkaitaan yhteisöllisyyteen mm. yhteisen viherpalstan hoidon kautta. Asuinalue rakennetaan siten, että sinne sijoitetaan vuokra- osaomistus- ja omistusasuntoja ja kaikki näyttävät keskenään sopuisille ja samanlaisille. Kukaan ulkopuolinen ei voi siis tietää kuka asukkaista asuu vuokralla ja kuka omistaa oman talonsa. Ajatuksena on, että sen sijaan, että eriytetään eri tulotason ihmisiä eri asuinalueille voidaan rakentaa asuinalue johon kaikilla ihmisillä on pääsy. Me kaikki haluamme asua kodissa joka on rakennettu hyvin ja on siis terveelinen, kodissa joka palvelee meitä kaikissa elämäntilanteissa ja joka on turvallisella ja siistillä alueella. Yhteisöllisyys on myös huolestuttavasti rapistunut ja se on surullista. Eikö olisi hienoa tuntea kaikki naapurinsa nimeltä ja yhdessä pitää pihakirpputoreja ja jakaa ylijäämäsatoa omasta puutarhasta? Eikö olisi hienoa siivota oma piha sotkuista ja sitä kautta pitää huolta samalla myös kotikadun siisteydestä. Voisimmeko ajatella, että siivottuani oman pihan voisin siivota myös taloani ympäröivät penkat? Voisiko ajatusta vielä jalostaa pidemmälle? Miettiä mikä asia häiritsee tai surettaa eniten omassa ympäristössä? Itsellä tämä on ollut töhryinen ja sotkettu alikulkutunneli heti talomme vieressä. Tein asiasta aloitteen oman kuntani kotisivuille, jossa pyysin nuorosotoimea kehittämään pienen projektin sotkettujen alikulkutunnelien siistimiseen. Ajatuksena oli, että sotkujen sijasta nuoret voisivat esitellä taitojaan kilpailun muodossa ja näin alikulkutunnelit piristyisivät ja siistiytyisivät kuin itsestään. Voisiko jokainen miettiä mitä minä voisin tehdä, jotta paikka jossa asun olisi parempi paikka elää.

Helsingin Viikissä ajatusta on viety hieman eteenpäin, mutta asuntojen hinnat ovat niin korkeita, että vain harvat ja valitut pääsevät nauttimaan tästä ihanuudesta. Pääasia tässä hankkeessa on unohdettu täysin. Kuinka me kaikki voisimme voida niin paljon paremmin, jos asioita voitaisiin lähteä tekemään toisin. Eikö se yhteiskunta voisi toimia myös niin, että meillä kaikilla olisi yhtäläinen oikeus olla onnellinen ja asua hyvin ja turvallisesti? Mieleen nousee kuvat suurista aidoista kerrostalojen ympärillä, jotka näin Brasiliassa. Isojen aitojen päälle oli liimattu lasinsiruja ja porteilla oli vartijat. Näitä skenaarioita on pohdittu myös meidän tulevaisuusfoorumeissa. Eikö todellakaan ole muuta suuntaa?   

http://www.habhousing.co.uk/ Lisää aiheesta.

imagesKV0USLFM-normal.jpg

imagesQ6K5BLZU-normal.jpg

PS: Kävin tarkistamassa oman kuntani sivuilta aloitteeni etenemistä. Ilahduin kovasti, kun esityksestäni oli tykätty ja se etenee. Seuraavaksi aikomuksenani on ripotella siemeniä tienvarteen ja ilahduttaa ihmisiä kukkasilla. Projekti tietysti toteutetaan salaa. Levitä valoa sinäkin.