dsc_0006pitaleiv%C3%A4t-normal.jpg

Palailen muutaman postauksen verran takaisinpäin leikkimökin tupareiden tarjoiluihin. Valmistimme silloin pitaleipiä täytteineen vieraille. Pitaleivät täytteineen ja kastikeineen ovat meidän perheen herkkuja, mutta ne pitää valmistaa kotona eikä noutaa grilliltä! Ja jotta todellisuus ei karkaisi niin enimmäkseen meidän talossa syödään: jauhelihakeittoa, makaronilaatikkoa, jauhelihapihvejä ja muussia, makkarasoppaa, fetasalaattia, kanapastaa ja mannapuuroa. Meillä tyttö tykkää kovasti napostella täytteitä pitaleivän välissä ja erikeen. Meillä on tapana laitella täytteet omiin kulhoihin, josta sitten jokainen saa itse latoa pitaleivän väliin mitä haluaa. Usein tehdän kermaviili/majoneesi pohjaisia kastikkeita eri mausteilla maustettuna (tomaatti, valkosipuli). Valmis pesto käy kastikkeeksi yhtä hyvin, jos haluaa hieman oikaista ja säästää aikaa. Pesto käy mainiosti mozzarellan ja kanasuikaleiden kaveriksi. Runsaasti vain rapeaa salaattia rukolan kera vielä väliin niin hyvä tulee. Kannattaa kokeilla.

Muita kuulumisia sen verran, että huomenna olisi tarkoitus kasata ensimmäinen Huutopakettini ikinä. Kirpputorin sijaan ajattelin kokeilla nyt toista konstia. Huomenna siis kaivetaan kaapista kuvattavaksi lastenvaatteita, jotka ovat väriltään hieman epäsopivia tulevalle tulokkaalle. Suunnitelmissa olisi myös kasata pieni lahjoituskuorma huonekaluja ja muuta tavaraa pois vintiltä, että saisin tehtyä vintille kivan leikkihuoneen lapsille. Tuntuu vieläkin hieman oudolle puhua monikossa lapsista. Leikkihuone tulisi tarpeeseen sillä nyt äityli kompastelee junarataan ja muihin leikkeihin monta kertaa päivässä. Vintti on muutenkin ollut hieman vailla käyttöä, joten siksikin on kiva valjastaa isompi huone johonkin hyödylliseen. Suunnittelin mielessäni jo uuden maton hankintaa Ikeasta ja seinille Polka Dots kuviontia helposti teippauksilla toteutettuna. Edessä on myös vaatteiden tilaaminen jostakin nettikaupasta, koska olen taas muhkeampi ja mikään ei enää meinaa mahtua päälle. Vauvalle pitäisi myös tehdä pienoisesti hankintoja. Näistä jutuista lisää tulevissa postauksissa!

Herkkujen arvontaan ehtii vielä osallistua su kello 24 asti. 

PS: Hesarissa oli mainio kirjoitus siitä kuinka lapsiperheet muuttavat omakotitalosta takaisin kerrostaloihin! Muutkin siis kaipaavat helpotusta elämäänsä.